Een technologisch pareltje ten dienste van sportvelden

Bron: Keep it Green

Onder haar merk Belrobotics zet Yamabiko Europe de ontwikkeling van de reeks robotmaaiers voor sportvelden verder. Dit keer gaat het om een compacter, lichter en economischer model, perfect geschikt voor sportvelden met een hoge dichtheid, zoals voetbal-, rugby- en honkbalvelden. Het nieuwe model Bigmow BM-850 voegt zich dus bij zijn grote broers, met dezelfde maai-efficiëntie, maar met nóg meer gebruiksgemak en financiële toegankelijkheid als ultieme troef.

Autonoom maaien heeft alles veranderd

De komst van robotmaaiers heeft deze situatie aanzienlijk veranderd. Het sportveld wordt autonoom gemaaid, zonder vervuilende uitstoot, zonder menselijke tussenkomst én met het grote voordeel dat er een dunne laag voedzame organische materie, genaamd mulch, op het grasveld wordt achtergelaten. En met slechts één gebruikskost: de aanschaf van de robotmaaier. Robotmaaiers zijn dus een betrouwbare keuze geworden voor het regelmatige en perfecte onderhoud van sportvelden.

De grote modellen Bigmow BM-1050 en BM-2050 van Belrobotics hebben hun betrouwbaarheid en efficiëntie op grote voetbalvelden en golfbanen dag na dag bewezen, tot grote vreugde van professionele terrein- en baanverzorgers. Uitgaande van de observatie dat ook sportvelden van bescheidener formaat dezelfde aandacht verdienen, heeft Belrobotics zich gericht op de ontwikkeling van een economischer model, volledig gewijd aan compacte sportvelden: de BM-850 robotmaaier.

 

Economisch, duurzaam en veilig

“Het model BM-850 is ontworpen als een uitstekend prijs-prestatie-alternatief binnen ons assortiment. Het is volledig aangepast aan voetbal-, rugby- en honkbalvelden met hoge dichtheid en compactere afmetingen, en biedt dezelfde professionele maaikwaliteit als zijn grote broers. Ook hier wordt de installatie zonder begrenzingsdraad uitgevoerd en is de navigatie ultranauwkeurig dankzij de gps/RTK-technologie”, zegt Tanguy Destray, Robotics Marketing Manager bij Yamabiko Europe.

Afhankelijk van de bezetting van het grasveld en de bewateringsgewoonten, biedt de BM-850 een maaicapaciteit van maximaal 30.000 vierkante meter per week. Het maaien gebeurt in stroken van 42 cm en is nauwkeurig dankzij de twee zwevende maaikoppen. De twee sonars op de machine scannen continu het oppervlak om obstakels langs de route te detecteren en zo een veilige voortgang te garanderen. De werking is verder 100% veilig met tildetectie en een geïntegreerde noodstopknop op de machine.

De geavanceerde technologie op deze compacte en lichte robotmaaier – slechts 25 kg! – komt ook tot uiting in de vereenvoudiging van de ingebruikname: het configuratiepaneel op de robotmaaier is zeer gebruiksvriendelijk, terwijl de nieuwe speciale app nog intuïtiever blijkt in de selectie van de verschillende instellingen op afstand via een tablet of smartphone.

De ecologische en economische voordelen

Met een robotmaaier zoals de nieuwe BM-850 van Belrobotics kunnen de CO2-uitstoot en energiekosten tot tien keer worden verminderd in vergelijking met een traditionele benzinemaaier. Geluidsoverlast is niet aanwezig en de werking verloopt binnen de strikte naleving van milieunormen. Door de afzetting van een dunne laag organisch materiaal krijgt de bodem een welkome toevoer van voedingsstoffen en is er dus minder meststof nodig. De volledig autonome maaiprocedure maakt het mogelijk om personeel aan andere onderhoudstaken toe te wijzen, wat resulteert in een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing.

Met compacte afmetingen (870 x 700 x 320 mm) en een gewicht van slechts 25 kg kan de BM-850-robotmaaier gemakkelijk worden vervoerd dankzij de voorste handgreep, terwijl hij snel operationeel is met een oplaadtijd van slechts 55 minuten. En de veiligheid is gegarandeerd dankzij de botsingsdetectie, tildetectie en de geïntegreerde noodstopknop. Kortom, een onberispelijke, ecologische, economische en betrouwbare maaier. Klaar om de test op het veld te doen?

De BM-850 robotmaaier is nu al beschikbaar bij de dealers van het merk.