Duurzaam sportvelden onderhouden

Bron: Keep it Green

Belijning naar een hoger niveau

Milati Grass Machines bv is hét adres in Europa voor verkoop, inkoop, service van Tuin- en parkmachines en golfbaan-equipement. Het bedrijf uit Papendrecht (NL) is de officiële importeur van Allett professionele kooimaaiers, Cobra Garden Equipment, Fleet linemarkers, True Surface, Foley Company, Viollete, the SWOZI en RoviMo. Daarnaast zijn ze ook dealer van Ambrogio-robotmaaiers.

Arjen Spek, zaakvoerder Milati Grass Machines: “Je kunt bij ons ook terecht voor allerlei machines, zowel voor particulieren als professionals. Maar noem ons geen dozenschuivers. Want we hebben veel meer in onze mars dan dat. Onze after-salesafdeling gaat geen uitdaging uit de weg. We hebben bijvoorbeeld van zowat elke machine een back-up staan, waardoor we de downtime bij de klant tot het absoluut minimum herleiden. En we kiezen onze machines heel zorgvuldig uit, meestal op basis van innovatie en goedgekozen specificaties. Daar door zijn we niet zelden voorlopers in de sector.”

Gps-gestuurde onkruidverwijderaar
Arjen Spek: “Een uitstekend voorbeeld hiervan is onze gps-gestuurde onkruidverwijderaar, genaamd Violette, van de firma Natuition. Die lokaliseert het onkruid en verwijdert het nauwkeurig op een mechanische manier. Ideaal, want de tijd dat we onkruid met pesticiden konden verwijderen, ligt langzaam maar zeker achter ons. Doordat de machine het onkruid volledig van wortel tot blad verwijdert, duurt het terugkomen van het onkruid langer. De software van de Violette kan de bladeren van het onkruid in dicht gras identificeren. Zo heeft haar extractiekop een nauwkeurigheid van 1 cm2 en ontwortelt het bovengenoemde onkruid binnen een diameter van 40 cm. De verwijderingssnelheid is zes onkruidplanten per minuut. Dit betekent gemiddeld dat de machine een voetbalveld of een rugbyveld, ter grootte van 7.500 m2, onkruid vrij kan maken in 10 uur. Volledig autonoom.”

Sportveldbelijning 2.0
“Ook met onze SWOZI-sportveldbelijners kunnen we uitpakken. Deze baanbrekende machines zijn gebaseerd op de allernieuwste gps-, laser- en robottechnologie om de werking op grasvelden te vereenvoudigen en tegelijkertijd aan de sportcode te voldoen met honderd procent nauwkeurigheid. Én ze kunnen bovendien CAD-tekeningen inlezen. Dit verbetert de efficiëntie uiteraard aanzienlijk”, besluit Arjen Spek. Tezamen met de sportveldbelijningsverf, die duurzaamheid en een laag gebruik garandeert, is Milati hierin ook innovatief.